Alles over Werkendam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Woerkummer die schoten afvuurde in Steurgat hoort 6 jaar eisen' Gelukkig raakte niemand gewond.
24aug

Woerkummer die schoten afvuurde in Steurgat hoort 6 jaar eisen

WERKENDAM - WOUDRICHEM: Voor de rechtbank in Breda is tegen een man uit Woudrichem zes jaar gevangenisstraf geëist. Volgens Justitie schoot de verdachte, oktober 2017, zes kogels af op twee boten in Werkendam. Niemand raakte gewond.

Die nacht waren er mensen aan boord van de vaartuigen, afgemeerd in het Steurgat. Zij kwamen gelukkig met de schrik vrij. 

Dieven
Volgens het Openbaar Ministerie (OM) stond de verdachte op zijn eigen boot toen hij dacht dat mensen van die andere boot spullen bij hem wilden stelen. Hij loste schoten vanaf zijn vaartuig en raakte onder meer de radio van de buren. Tevens nam hij iemand op zijn eigen boot onder vuur, omdat hij ook nu meende dat er een dief aan boord was. Ook nu werd er niemand geraakt.

Niettemin vond het OM gronden genoeg dit alles te bestempelen als pogingen tot doodslag. De verdachte schoot bovendien 'met een behoorlijk zwaar wapen', een soort machinegeweer.

Uitspraak volgt. 

Zie ook:
Woerkumer (27) aangehouden voor poging tot doodslag (zo, 22 okt 2017)
Boot beschoten in Steurgat (zo, 8 okt 2017)


Deel dit bericht met je vrienden!