woensdag 24 april 2024

Alles over Altena

Handhaving in Biesbosch levert boetes op, waarschuwingen en wietplanten

26 juli 2020 (door WerkendamNet)

REGIO / WERKENDAM - Zaterdag (25-7) werd in Nationaal Park Biesbosch een grote handhavingsactie gehouden. De oogst mag stevig genoemd worden: naast een zevental bekeuringen, werden twaalf waarschuwingen uitgedeeld en werden twintig hennepplanten gevonden. Aldus Staatsbosbeheer en de politie.

Met het mooie zomerweer is de Biesbosch goed bevolkt met recreanten op het water of op het land. Dat wil nog wel eens leiden tot overlastsituaties als illegale kampvuren, vernieling, loslopende honden, zwerfaval, te snel varen en dergelijke. Bij de actie van zaterdag werd vooral gecontroleerd op dit soort zaken. Ook watersporters en de (sport)vissers werden in die controles meegenomen.

Hennepveld
De handhavers schreven bekeuringen uit voor zaken als foutparkeren, vissen met meer hengels dan toegestaan en te hard varen. Voor illegaal kamperen en illegaal vissen zonder vispas werd gewaarschuwd, alsook voor het ontbreken van een reddingvest en brandblusser aan boord. Politie en Staatsbosbeheer troffen ook een hennepveld aan met twintig planten. Het perceel werd direct ontruimd. Of ook de eigenaar van het veldje bekend is, is onduidelijk.

(Archieffoto Biesbosch WerkendamNet ter illlustratie)

Lees meer over:

Politie handhaving biesbosch
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.