Alles over Werkendam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Hankenaar met ongeldig verklaard rijbewijs raakt auto kwijt' De bestuurder weigerde een bloedproef en een speekseltest.
26jul

Hankenaar met ongeldig verklaard rijbewijs raakt auto kwijt

RAAMSDONKSVEER/HANK: Een 22-jarige automobilist uit Hank werd zondagnacht (26-7) gecontroleerd op de Maasdijk. Zijn rijbewijs bleek ongeldig te zijn verklaard doordat hij eerder dit jaar onder invloed van verdovende middelen reed. Ook bij deze controle waren die vermoedens aanwezig.

Agenten waren rond 02.00 uur bezig met de afhandeling van een eerder verkeersongeval op de Maasdijk. Een voertuig dat op enig moment naderde, kwam de politie bekend voor. De automobilist werd daarop aangehouden. Een agent herkende de bestuurder als de man die eerder dit jaar onder invloed van verdovende middelen reed. Hierbij werd toen zijn rijbewijs ongeldig verklaard.

Pepperspray
Ook nu bestond het vermoeden dat de man onder invloed van verdovende middelen reed. De politie sommeerde hem mee te gaan naar het bureau. De bestuurder had daar weinig trek in en probeerde weg te rijden. Onder dreiging van pepperspray gaf de verdachte zich over.

Op het bureau weigerde hij vervolgens een speekseltest en een bloedproef. Op basis daarvan kan worden onderzocht of er daadwerkelijk sprake is van drugsgebruik. Een weigering wordt aangemerkt als misdrijf en wordt zwaar beboet.

De man is zijn auto kwijt, die werd in beslag genomen.

(Archieffoto ter illustratie)Deel dit bericht met je vrienden!