Alles over Werkendam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Actie Rent a Cop / BOA levert veel snelheidsbekeuringen op' Burgemeester Lichtenberg kijkt toe hoe snelheidsregistratie werkt.
23jun

Actie Rent a Cop / BOA levert veel snelheidsbekeuringen op

ALTENA - Dinsdag (23-6) trokken de wijkagenten er samen op uit in het kader van de actie Rent a Cop of BOA. Inwoners uit Altena konden de politie of BOA eerder aangeven waar deze (extra) op moesten letten vanwege gevaar, irritatie, overlast, snelheid of wat dan ook. Er werden in totaal 41 bekeuringen uitgedeeld op verschillende locaties. De oproep aan inwoners in Altena om te melden waar politie en boa’s ingezet moesten worden, leverde 90 meldingen op.

De wijkagenten van Altena lieten dinsdagmorgen weten: 'Op pad met de BOA. Tot nu toe veel hardrijders betrapt op de door burgers opgegeven locaties.' Zo werden op de Jan Spieringweg acht overtreders beboet. De hoogst gemeten snelheid was 95 kilometer per uur. Er vonden (snelheids)controles plaats in onder andere Sleeuwijk, Werkendam, Almkerk, Rijswijk en Oudendijk.

Jeugdagent Altena meldt: 'Vanmorgen tijdens de actie diverse snelheidscontroles uitgevoerd. 25 bekeuringen uitgeschreven voor het overtreden van de maximum snelheid.'

Succes
Burgemeester Egbert Lichtenberg: “De actie rent a cop, rent a boa is hiermee een groot succes. Het draagt bij aan de zichtbaarheid van politie en boa’s in Altena en is een uitbreiding van de dienstbaarheid. Daarnaast wordt de drempel om te melden lager en draagt het op die manier bij aan het vergroten van de meldingsbereidheid. Inwoners weten wat er speelt in hun buurt en waar inzet van politie of boa wenselijk is. Wij willen inwoners blijven stimuleren om meldingen te maken. Deze actie draagt daar aan bij.”

In het najaar herhalen de politie en de gemeente de actie.

In 2019 werd tijdens de eerste Rent a Cop / BOA vooral ook op snelheid gecontroleerd. Dat leverde toen 35 bekeuringen op.Deel dit bericht met je vrienden!