Alles over Werkendam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Chauffeur, klemgereden door collega’s, krijgt boetes van ruim 10.000 euro' Zowel de chauffeur als de combinatie waren afkomstig uit Frankrijk.
05feb

Chauffeur, klemgereden door collega’s, krijgt boetes van ruim 10.000 euro

HANK - A27: Schade maken en doorrijden is iets wat niet kan. Dat meende een aantal chaufeurs zaterdagavond (1-2) die een vrachtwagen klemreden nadat deze schade had veroorzaakt aan een viaduct door de hoogte van zijn combinatie. Ter hoogte van Hank (A27) werd de truck tot stilstand gedwongen.

De politie ging ter plaatse en constateerde tegelijkertijd de nodige mankementen. De chauffer had geen geldig rijbewijs en miste daarop een aanvullende code 95, een bijscholing die een chauffeur moet volgen. Tevens reed de trucker zonder bestuurderskaart. De combinatie had geen geldige tenaamstelling, drie gladde banden op de oplegger, een afwijkende bandenmaat op de aandrijfas ten opzichte van de ijking. Maar dat was niet alles. De achterzijde van de oplegger werd bovendien bij elkaar gehouden met een spanband.

De politie nam de gehele combinatie in beslag en maakte diverse processen-verbaal op. De chauffeur, afkomstig uit Frankrijk, kan boetes tegemoet zien ter hoogte van ruim 10.000 euro.Deel dit bericht met je vrienden!