Alles over Werkendam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Inbraak bij TV De Hei leidt tot de nodige schade' 'Laat geen geld achter.'
17jan

Inbraak bij TV De Hei leidt tot de nodige schade

REGIO / NIEUWENDIJK - In de eerste twee weken van deze maand zijn bij de politie in Midden-West Brabant al acht inbraken gemeld in sportaccommodaties. Met name de kantines van tennisverenigingen zijn gewilde objecten voor inbrekers. De politie onderzoekt of er sprake is van dezelfde dadergroep en vraagt om alertheid. 

Op 14 januari werd ingebroken bij TV De Hei aan de Ippelseweg in Nieuwendijk. Er werd een raam vernield en een deur. Ook moest een brandkast eraan geloven. Er werd tevergeefs naar geld gezocht waarbij van alles op de grond werd gegooid. Het lijkt er evenwel op dat er niets weg is. Na de inbraakmelding was het bestuur van TV De Hei binnen 10 minuten op lokatie.

Geld
De dieven lijken dus vooral uit te zijn op contant geld. De politie roept beheerders van met name sportkantines op om ’s nachts geen contant geld in de kassa achter te laten en dit ook te melden. Verder is het raadzaam om waardevolle spullen goed op te bergen en goed af te sluiten. Enkele getroffen sportverenigingen beschikken over een alarm waardoor de politie snel ter plaatse kon zijn. Helaas is het (nog) niet gelukt om daders op heterdaad aan te houden.

Buurt- en sporenonderzoek
De politie doet indien mogelijk buurt- en sporenonderzoek en vraagt omwonenden om extra alert te zijn en direct de politie te bellen als er sprake is van een verdachte situatie.  Agenten komen dan zo snel mogelijk ter plaatse.

(Archieffoto ter illustratie)Deel dit bericht met je vrienden!