Alles over Werkendam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Brandweerteam Hank rukt uit voor ‘rattenkeet’' Brandstichting in het monumentale object wordt vermoed.
25dec 2019

Brandweerteam Hank rukt uit voor ‘rattenkeet’

HANK - Om 18.17 uur ging woensdagavond (24-12) het alarm voor een brand in de historische griendkeet (‘de rattenkeet’) aan de Jeppegatweg in Hank. Door snelle inzet van de brandweer bleef de schade beperkt tot het rieten dak.

De hoogwerker kwam nog wel ter plaatse om zogenaamde ‘hotspots’ in het rieten dak op te sporen en waar nodig uit elkaar te halen.

Over de mogelijke oorzaak is niets bekend, hoewel de politie vermoedt dat het vuur is aangestoken. De schade lijkt mee te vallen en zou hersteld kunnen worden.

Monument
Het pand staat bij de gemeente Altena op de lijst van gemeentelijke monumenten en cultuurhistorisch waardevolle objecten. Ooit vonden griendarbeiders er hun stek, veelal onder erbarmelijke omstandigheden. Koud, vochtig en een hok ratten. Daaraan dankt het toeristisch informatiepunt zijn naam. Sinds 2017 is de keet een rustpunt voor fietsers aan het fietspad over de dijk langs het Steurgat in de polder Jannezand net onder Hank.(foto onder brandweer Hank op FB)Deel dit bericht met je vrienden!