Alles over Werkendam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Zoekactie op Merwede naar mogelijke drenkeling - UPDATE -' De hulpdiensten zijn massaal ter plaatse.
12sep

Zoekactie op Merwede naar mogelijke drenkeling - UPDATE -

SLEEUWIJK - Op de Boven Merwede, tussen Gorinchem en Sleeuwijk, is een zoekactie gaande vanwege een mogelijk te water geraakte persoon. De melding werd om 16:47 uur gedaan via het P2000 netwerk. Gesproken wordt over een 'waterongeval.' 

De hulpdiensten rukken massaal uit. Naast politie, brandweer en ambulance ging ook de Lifeliner3 ter plaatse. Ook een reddingboot, de Tjepke Ekkelboom, van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) uit Dordrecht is ingeschakeld bij de zoekactie.

Maar ook een aantal mariniers zoekt mee. Deze waren daar in de buurt bezig met een oefening.

Verdere details ontbreken nog.
Meer info volgt ...

UPDATE

17:10 uur: Rijkswaterstaat te water doet de oproep: 'In verband met een calamiteit op de Boven Merwede ter hoogte van de brug bij Gorinchem zijn verschillende hulpdiensten ter plaatse en doen daar hun werk. Geef de hulpverleners de ruimte en volg de eventuele aanwijzingen op aub!'

17:40 uur: Ook de politiehelikopter is inmiddels aanwezig. Dat valt ook automobilisten ook op en zo ontstaat op de A27 voor de Merwedebrug een kijkersfile in beide richtingen.

18:15 uur: Volgens een politiewoordvoerder (persvoorlichting) betreft het eerdere, zo genoemde, 'waterincident' een zelfdoding. Het lichaam van de drenkeling werd gevonden en geborgen door de politie, Landelijk Team Onderwaterzoekingen (LTOZ) in samenwerking met dregteam (SOAD) Stichting Opsporingsapparatuur Drenkelingen.

(Archieffoto boven ter illustratie - tussenfoto Tonnie Smits)Deel dit bericht met je vrienden!