Alles over Werkendam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Politie achtervolgt op A27 bestuurder in zwarte Audi UPDATE -' De bestuurder deed zelfs een poging de politieauto te rammen.
27jul

Politie achtervolgt op A27 bestuurder in zwarte Audi UPDATE -

REGIO - ALTENA: Vrijdag orgen (26-7) tussen 06.35 uur en 06.45 uur, achtervolgde de politie op de A27 ( vanuit Gorinchem richting Breda) een zwarte Audi A4 station model (bj 2019), voorzien van een Duits kenteken.

De Audi haalde levensgevaarlijke capriolen uit door andere weggebruikers links en rechts in te halen, met hoge snelheid over de vluchtstrook te rijden, andere voertuigen af te snijden etcetera. Op enig moment probeerde het voertuig zelfs het dienstvoertuig van de politie van de weg te rammen.

De politie laat weten: ‘Omdat de achtervolging levensgevaarlijk werd en wij vreesden voor een ernstige aanrijding, hebben wij de achtervolging moeten staken. Mogelijk is het voertuig de grens overgegaan bij Hazeldonk richting België. Wij zijn op zoek naar getuigen die iets gezien hebben van het rijgedrag van dit voertuig. In het bijzonder zijn wij op zoek naar automobilisten die (dashcam)beelden hebben.’

Bent u getuige geweest of heeft u beelden, neem dan contact op met de politie via 0900-8844 o.v.v. kenmerk 2019176788.

UPDATE - verdachte aangehouden -

In de nacht van maandag 5 augustus 2019 omstreeks 03.00 uur, is een verdachte aangehouden naar aanleiding van de achtervolging welke plaatsvond op 26 juli jl. op de A27.

De man, 32 jaar oud zonder vaste woon- of verblijfplaats, is door de landelijke eenheid aangehouden in Hoofddorp. Hij wordt verdacht van poging tot doodslag. De verdachte is overgebracht naar Breda waar hij door de recherche gehoord zal worden. De politie laat weten: 'Wij bedanken de getuigen die zich gemeld hebben n.a.v. ons oproep.' Deel dit bericht met je vrienden!