vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Politie arresteert 5 jongeren na knokpartij

6 juli 2019 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Een 16-jarige jongen uit Werkendam is zaterdagmiddag (7-7) mishandeld tijdens een vechtpartij tussen twee groepen jongeren. De politie arresteerde op de Wolphaartsedijk in Gorinchem omstreeks 15.00 uur twee jongens uit die plaats (15 en 16 jaar) als verdachten van openlijke geweldpleging. Drie andere jongens werden daar aangehouden ter zake de Wet op de Identificatieplicht.

Het slachtoffer  maakte zaterdagmiddag deel uit van een groepje van zeven vrienden uit Werkendam. Een van hen had afgesproken met een jongen uit Gorinchem bij het vismeertje het Nonnegat bij de Kooi. Zij wilden daar een ruzie uitpraten. Tot verrassing van de Werkendammers kwamen daar ineens een grote groep jongens tevoorschijn die hen aanviel.  De 16-jarige Werkendammer kreeg trappen tegen zijn lichaam en een klap tegen zijn neus die direct begon te bloeden. Ook kreeg hij een taser op zijn rechterarm gedrukt. Uit het onderzoek is bleek dat een 15-jarige jongen uit Werkendam eveneens is mishandeld. Ook hij zou met een stroomstootwapen aangevallen zijn.

Posten
Agenten hebben vervolgens post gevat bij de Merwedeburg. Ze zagen een groep van 15 jongens aan komen fietsen. Twee jongens uit Gorinchem (15 en 16 jaar) zijn als verdachten van openlijke geweldpleging aangehouden.  Drie andere jongens 15, 16 en 17 jaar oud werden gearresteerd omdat zij geen legitimatiebewijs bij zich hadden. Alle verdachten zijn in de loop van zaterdag(avond) weer op vrije voeten gesteld.

Het onderzoek naar de toedracht van het incident wordt voortgezet.

Lees meer over:

Politie Knokpartij Kooi
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.