Alles over Werkendam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Kop-staartbotsing op A27 zorgt voor fikse vertraging' De witte auto knalde op zijn voorganger die een aanhanger trok.
03jul

Kop-staartbotsing op A27 zorgt voor fikse vertraging

WERKENDAM - Donderdagmiddag (3-7) vond tussen Nieuwendijk en Werkendam, in de richting Breda-Gorinchem, een kop-/staartbotsing plaats tussen twee voertuigen. De linkerrijstrook werd hierna afgesloten. Een weginspecteur van Rijkswaterstaat was snel ter plaatse. Het verkeer kreeg het advies om te rijden wegens ‘grote drukte naar het noorden’, aldus Rijkswaterstaat Verkeersinformatie.

Een (witte) auto reed achterop een voertuig met aanhanger. De snelheid waarmee dit gebeurde was dermate dat ook de achterzijde van het trekkende voertuig zwaar beschadigd raakte. Door de klap raakte ook diens lpg-tanklek. Hiervoor rukte ook de brandweer uit. (Tekst loopt door onder de foto.)

Afschermen

Een vrachtwagen schermde de plaats van het ongeval af door zijn oplegger dwars over de weg te zetten. Het verkeer moest hierdoor over de vluchtstrook. (Foto hierboven.)

In het botsende voertuig zaten vier dames die, naast grote schrik, klachten aan kaak en nek hadden. Ook de hulpdiensten waren ter plaatse die de inzittenden hebben behandeld.

De betreffende vrachtwagenchauffeur (Tonnie on Tour) liet via social media weten: ‘Ik heb het niet zien gebeuren maar het (verkeer - red.) stroopte ineens op (...) en ben middenop gaan rijden met alarmlichten aan en ben dwars gaan staan. Zelf heb ik de dames alleen gerust kunnen stellen tot de weginspecteur er bij was, die heeft het overgenomen.’

Om de ontstane file weer vlot te krijgen, werd besloten het voertuig met de lekke lpg-tank te bergen en te verplaatsen naar de afrit om de situatie daar verder veilig af te handelen.

(Foto’s Tonnie on Tour)Deel dit bericht met je vrienden!