zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Aangestoken autoband zet bloembak Kerkstraat in brand

12 juni 2019 (door WerkendamNet)

HANK - De 'bloembakkenbarrage' in de Kerkstraat in Hank blijft de gemoederen bezighouden. Gisteravond (11-6) rond 20:00 uur brandde ook de tweede bloembak uit. Onbekenden staken de boel aan met behulp van autobanden. De gemeente Altena heeft ook dit keer aangifte gedaan van vernieling.

Omwonenden blusten samen de brand en de uitgerukte brandweer bluste het vuur na.

De actie leidt tot het nodige onbegrip bij de Hankenaren. Ook al vinden veel mensen dat bloembakken de verkeersveiligheid in de Kerstraat slecht regelen en dat gemeente de situatie anders had moeten aanvliegen, deze brand gaat menigeen te ver.

Reacties
Op Facebook wordt verontwaardigd gereageerd. Een voorbeeld: 'Dat je een tweede bloembak in de fik zet met autobanden om kracht aan de brand te zetten, is zo laag bij de grond. Als je niet eens bent met deze gemeentelijke beslissing dat kan... Maar dit is niet de manier, echt niet.'
Maar ook: 'Trieste actie.' En: Ík hoop dat die mafkees snel gepakt wordt.'

Zover bekend ontbreekt van de dader(s) ieder spoor.

Commotie
Op 8 mei brandde de eerste bloembak uit. De bakken leveren veel commotie op in Hank. Velen menen dat de situatie er niet veiliger op wordt, omdat kinderen en dieren achter de bakken kunnen gaan zitten. Bij het oversteken zijn kinderen slecht te zien. Wat menigeen ook steekt dat de gemeente niet vooraf overleg pleegde over het hoe en wat. Een bewonersavond bijvoorbeeld was welkom geweest. Het Belang van de Hang en Progressief Altena tekenden eerder ook bezwaren aan tegen de bakken die 'levensgevaarlijk zijn'. Later ging de gemeente in gesprek met omwonenden over, wat zij noemt, de pilot.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.