Alles over Werkendam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Bloembak Kerkstraat brandt uit' De bakken leveren veel commotie op in het dorp.
09mei

Bloembak Kerkstraat brandt uit

HANK - Gisteravond (8-5) rond de klok van 23:17 uur werd de brandweer gealarmeerd en rukt 'met normale urgentie' uit naar de Kerstraat in Hank. Daar stond één van de bloembakken, bedoeld als snelheidsremmer, in brand. 

De bakken leveren veel commotie op in het dorp. Velen menen dat de situatie er niet veiliger op wordt, omdat kinderen en dieren achter de bakken kunnen gaan zitten. Bij het oversteken daar zijn kinderen slecht te zien. Wat menigeen ook steekt dat de gemeente niet vooraf overleg pleegde over het hoe en wat. Een bewonersavond bijvoorbeeld was welkom geweest. Het Belang van de Hang en Progressief Altena tekenden eerder ook bezwaren aan tegen de bakken die 'levensgevaarlijk zijn'.

Zelfde doel

De verantwoordelijk wethouder Van Oosten heeft inmiddels toegezegd de bewoners te betrekken bij het monitoren en evalueren van de maatregel. Hij benadrukte dat het om een pilot gaat. ‘We hebben hetzelfde doel voor ogen.’

Alles wijst erop dat de zaak is aangestoken. Of dat uit rancune gebeurde en iemand zo 'de zaak wilde oplossen' is niet bekend. Maar het lijkt op een vorm van protest.

Aangifte

inmiddels deed de gemeente Altena aangifte van vernieling. Men wil hiermee aangeven niet te tolereren dat openbaar eigendom moedwillig wordt vernield.

Voorbijgangers maakten een filmpje en plaatsten dat op Facebook: klik hier.

Zie ook:
Bewoners worden gehoord bij evaluatie pilot Kerkstraat-obstakels (di, 7 mei 2019)


Deel dit bericht met je vrienden!