Alles over Werkendam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Actie tegen ondermijning levert 13 auto’s op, veel geld en 8 verdachten'
17apr

Actie tegen ondermijning levert 13 auto’s op, veel geld en 8 verdachten

REGIO / NIEUWENDIJK - Gedurende een gezamenlijke actie van overheid, justitie en politie tegen ondermijnende criminaliteit, werden woensdag (17-4) dertien auto’s, een camper en een motor in beslag genomen met een totaalwaarde van minimaal 200.000 euro. Aan de hand van concrete aanwijzingen en verdenkingen, zijn acht verdachten gecontroleerd en aangehouden. Eén van hen, een man van 50, komt uit Nieuwendijk.

Ook is beslag gelegd op twee rekeningen met een tegoed van vermoedelijk tienduizenden euro’s en legde het CJIB beslag op een woning in Oosterhout. De Belastingdienst inde tijdens de actie een bedrag van 35.000 euro en nam vier voertuigen in beslag. Door een intensieve samenwerking tussen onder andere de politie, het Regionale Informatie en Expertise Centrum (RIEC), de gemeentes, de Belastingdienst, de Douane, het Openbaar Ministerie en CJIB, werden acht adressen bezocht waar eigenaren onverklaarbaar vermogen zouden bezitten. Deze actie komt voort uit de extra financiën die zijn vrijgemaakt in het kader van de geïntensiveerde aanpak van ondermijning

Strafrechtelijke vervolging

Gedurende de actie werden acht verdachten aangehouden, zes mannen uit Oosterhout (29, 37, 39, 43, 47, en 59 jaar oud), een man uit Breda (61) en een man uit Nieuwendijk (50). Na de aanhoudingen zijn de verdachten overgebracht naar het politiebureau. Hier gaat de politie met hen in verhoor. Indien het onverklaarbare vermogen niet met een legale transactie aangetoond kan worden, kan dit ertoe leiden dat de dader dit geld of de dure auto kwijtraakt en er strafrechtelijke vervolging plaatsvindt.Deel dit bericht met je vrienden!