Alles over Werkendam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Woerkumse beroepsvisser betrapt op illegale visserij in Biesbosch' De beroepsvisser had 10 levende snoeken en 2 levende snoekbaarzen aan boord.
07mrt

Woerkumse beroepsvisser betrapt op illegale visserij in Biesbosch

WOUDRICHEM - BIESBOCHS: Inspecteurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) betrapten op dinsdag (5-3) in samenwerking met buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA's) van Staatsbosbeheer een beroepsvisser uit Woudrichem betrapt op het illegaal vissen in de Biesbosch. Op 21-2 werd een andere beroepsvisser uit Hardinxveld in de Biesbosch ook al betrapt op illegale visserij. De visser had weliswaar een vergunning voor het vissen op schubvis in de Biesbosch, maar mag om de visstand te beschermen niet vissen op snoek en baars.

De beroepsvisser uit Woudrichem had 10 levende snoeken en 2 levende snoekbaarzen aan boord die kleiner waren dan de minimale maat. Ook had de visser 2 levende meervallen en 5 kilo snoekbaarsfilet in een emmer aan boord. Om de visstand te beschermen moeten snoeken die korter zijn dan 45 centimeter en snoekbaarzen die kleiner zijn dan 42 centimeter altijd teruggegooid worden. Het vissen op meerval is het hele jaar rond verboden. Ook is het op de binnenwateren niet toegestaan visfilet aan boord te hebben, omdat de maat van de vis dan niet meer gemeten kan worden.

De levende vissen zijn na het meten losgelaten in de Biesbosch en de visfilet is in beslag genomen en vernietigd. Tegen de beroepsvisser wordt proces-verbaal opgemaakt.

(Foto NVWA)Deel dit bericht met je vrienden!