donderdag 18 april 2024

Alles over Altena

Veldje met hennepplanten gevonden bij het Kerkeinde

12 september 2018 (door WerkendamNet)

SLEEUWIJK - WOUDRICHEM: In het natuurgebied van Brabants Landschap bij het Kerkeinde, schuin voor de Merwedebrug (A27), zijn vandaag (12-9) acht hennepplanten aangetroffen. Dit was in het kader van een handhavingsdag door SSiB.

Niet duidelijk is van wie dit veldje met planten is. SSiB laat weten: ‘Er is geen daderindicatie. De planten zijn verwijderd in overleg met de politiemeldkamer.’

Procesverbaal

Ook was er vandaag een handhavingsactie in de Biesbosch (Cloppenwaard) en op het Gors (Woudrichem). Er werd een procesverbaal uitgeschreven voor een niet aangelijnde hond (95,00 euro). Dit ter bescherming van de beverburcht. Voor het illegaal vuurtje stoken kon 300 euro neergeteld worden. Ook werd vijfmaal gecontroleerd op het naleven van de Visserijwet in natuurgebied de Omloop. Daar was de zaak in orde. 

Samen Sterk in Brabant

Het team van SSiB is 24 uur per dag, 7 dagen per week werkzaam in het buitengebied. Als buitengewoon opsporingsambtenaren (boa's) zien de professionele regiohandhavers erop toe dat gebruikers het milieu niet te zwaar belasten en treden zij op bij overtredingen. Bijvoorbeeld bij het stropen van wild, vogels en vissen, bij het vernielen of plukken van (beschermde) planten, aantasten van natuur en dierenwelzijn en overige overtredingen van de wet Natuurbescherming.

Lees meer over:

Merwedebrug hennepplanten a27
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.