Alles over Werkendam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Veldje met hennepplanten gevonden bij het Kerkeinde' De hennepplanten zijn in overleg met de politie verwijderd.
12sep 2018

Veldje met hennepplanten gevonden bij het Kerkeinde

SLEEUWIJK - WOUDRICHEM: In het natuurgebied van Brabants Landschap bij het Kerkeinde, schuin voor de Merwedebrug (A27), zijn vandaag (12-9) acht hennepplanten aangetroffen. Dit was in het kader van een handhavingsdag door SSiB.

Niet duidelijk is van wie dit veldje met planten is. SSiB laat weten: ‘Er is geen daderindicatie. De planten zijn verwijderd in overleg met de politiemeldkamer.’

Procesverbaal

Ook was er vandaag een handhavingsactie in de Biesbosch (Cloppenwaard) en op het Gors (Woudrichem). Er werd een procesverbaal uitgeschreven voor een niet aangelijnde hond (95,00 euro). Dit ter bescherming van de beverburcht. Voor het illegaal vuurtje stoken kon 300 euro neergeteld worden. Ook werd vijfmaal gecontroleerd op het naleven van de Visserijwet in natuurgebied de Omloop. Daar was de zaak in orde. 

Samen Sterk in Brabant

Het team van SSiB is 24 uur per dag, 7 dagen per week werkzaam in het buitengebied. Als buitengewoon opsporingsambtenaren (boa's) zien de professionele regiohandhavers erop toe dat gebruikers het milieu niet te zwaar belasten en treden zij op bij overtredingen. Bijvoorbeeld bij het stropen van wild, vogels en vissen, bij het vernielen of plukken van (beschermde) planten, aantasten van natuur en dierenwelzijn en overige overtredingen van de wet Natuurbescherming.Deel dit bericht met je vrienden!