Alles over Werkendam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Zeilboot slaat om op Nieuwe Merwede' De KNRM regelde de berging van het vaartuig.
29jul 2018

Zeilboot slaat om op Nieuwe Merwede

WERKENDAM - Op de Nieuwe Merwede sloeg vanmiddag, ter hoogte van Werkendam, een zeilboot om. De opvarende (59), die alleen aan boord was, werd uit het water gevist door een passerend schip. ‘De redding verliep geheel volgens procedure’, aldus de politie.

Ter plaatse is het normaliter druk vanwege passerende beroepsvaart, waarvan schepen veelal een stevige golfslag en zuiging veroorzaken. Om die reden was het ongelukkige omslaan van de boot daar niet zonder gevaar.

De Koninklijk Nederlandse ReddingsMaatschij (KNRM) verzorgde de berging van de boot. De reddingboot Tjepke Ekkelboom die de operatie uitvoerde, doet dienst voor Reddingstation Dordrecht. De 9-meter boot is speciaal bestemd voor hulpverlening en reddingen op het binnenwater.

De politie bracht de onfortuinlijke schipper naar zijn thuishaven.

Vaarbewijs

Ook de wijkagenten van Aalburg assisteerden bij het ongeval: ‘De schipper van de omgeslagen boot droeg geen reddingvest. Niet handig; hij was alleen aan boord van de kleine boot. De man zit in opleiding voor zijn vaarbewijs. Dit bewijs is helaas niet altijd verplicht.’

(Foto wijkagenten Aalburg)Deel dit bericht met je vrienden!