Alles over Werkendam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Politie vindt na aanhouding wapens bij duo' De mannen zitten vast voor onderzoek.
10jul 2018

Politie vindt na aanhouding wapens bij duo

WERKENDAM - De politie hield maandagavond (9-7) in de Sigmondstraat, nabij supermarkt Albert Hein, twee mannen (25 en 42 jaar) uit Werkendam aan. In hun auto werden wapens aangetroffen. Kort ervoor ontving de politie een melding over gehoorde, mogelijke schoten in de omgeving van de Havenstraat. Of en inhoeverre deze zaak in verband staat met de vier weken geleden beschoten loods en verkeersborden, is vooralsnog niet duidelijk.

Een melder zag die avond rond 20.10 uur een persoon met een wapen in zijn broeksband lopen. Hij deed daarvan direct melding bij de politie. Meerdere getuigen hoorden ook een aantal schoten vanuit het park. Direct zochten meerdere eenheden van de politie naar de auto die volgens de melder zou zijn weggereden. In de omgeving van het park werden verder geen bijzonderheden aangetroffen.

Gevaarlijke verdachten
De agenten zagen rond 22.00 uur het voertuig rijden op de Sigmondstraat. In de auto zaten twee mannen. Volgens de procedures die gelden voor verdachten met een mogelijk vuurwapen, werden de twee met getrokken dienstwapen aangehouden.

Wapens
De politie trof in de auto vervolgens een mes en vermoedelijk een luchtdrukwapen en een buks aan. Deze wapens worden nog onderzocht. De wapens en de auto zijn in beslag genomen. Tijdens de fouillering van de verdachten trof de politie ook een patroonhouder en munitie aan bij de 42-jarige verdachte.

Beiden zitten vast voor verder onderzoek.

Zie ook:
Politie zoekt getuigen schietincident (wo, 20 jun 2018)
Niet alleen een verkeersbord, ook een loods aan de Schans heeft een kogelgat (zo, 17 jun 2018)


Deel dit bericht met je vrienden!