Alles over Werkendam...
Afbeelding bij nieuwsitem ''Verwarde man' blijkt amok makende Amsterdammer ' De man blijkt zich eerder aan bedreiging en belediging schuldig te hebben gemaakt.
25apr

'Verwarde man' blijkt amok makende Amsterdammer

WERKENDAM - De politie hield maandag (23-4) omstreeks 16.30 uur in een ijssalon op de Hoogstraat een 19-jarige Amsterdammer aan. Deze werd vastgezet ter zake bedreiging, poging tot diefstal met geweld en belediging. Hij blijkt zich in Amsterdam al eerder aan een soortgelijke feit schuldig te hebben gemaakt.

De politie kreeg een melding dat in Snackbar 't Pleintje aan het Plein een lastige klant zat. Deze klant zei tegen een medewerker op dreigende toon dat 'hij hem moest overvallen en neersteken'. Ook zat de man aan de sleutel van de kassalade en gooide hij een bak met bonnetjes door de winkel. De Amsterdammer nam een blikje drinken mee zonder af te rekenen en liep drogisterij Etos binnen. Daar riep hij tegen de winkelbediende “Ik wil geld, dit is een overval”. Hierna zei hij direct: “Dat is een grapje”. Vervolgens liep hij door naar IJssalon Pinnokio waar de politie hem aanhield.

Voorafgaande aan de arrestatie coördineerde een politehelikoper de aanhouding. De heli hield de man al enige tijd in de gaten en dirigeerde politiecollega's naar de Hoogstraat.

Voorgeleid
Tijdens het transport gedroeg de verdachte zich respectloos naar de politiemensen door hen onder meer uit te schelden voor kankerlijers en kakkerlakken. Hij werd in verzekering gesteld. De man wordt morgen (26-4) voorgeleid in Amsterdam omdat hij zich niet hield aan schorsende voorwaarden die door de rechter-commissaris waren opgelegd nadat hij in de hoofdstad, voor een soortgelijk feit als in Werkendam, was aangehouden.

Zie ook:
Politie houdt verwarde man (19) aan (ma, 23 apr 2018)


Deel dit bericht met je vrienden!