Alles over Werkendam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Politie ontmantelt hennepkwekerij ' In totaal vond de politiei ruim 320 hennepplanten.
08feb

Politie ontmantelt hennepkwekerij

DUSSEN - Politiemensen hebben woensdagmiddag 7 februari 2018 in de schuur van een woning in Dussen een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. De 50-jarige bewoonster van de woning is aangehouden op verdenking van overtreding van de Opiumwet. De kwekerij is ontmanteld. Eerder werd ook in Werkendam ene kwekerij opogerold met 114 planten. Daar werden ook wapens en drugs aangetoffen.

Agenten troffen woensdag in Dussen op de begane grond en op de eerste verdieping van een loods naast de woning vier kweekruimtes aan. In totaal stonden er ruim 320 hennepplanten in. Ook was er een ruimte ingericht voor het drogen van de henneptoppen.

De voor de kwekerijen benodigde stroom werd illegaal afgenomen. Netwerkbeheerder Enexis heeft daarom aangifte gedaan van diefstal van stroom. De hennepkwekerijen zijn ontmanteld, alle planten en voor de kweek benodigde voorwerpen zijn vernietigd. De eigenaresse van het pand wordt nog verhoord.

Brandgevaar
De poliltie zegt in het persbericht: ' Mocht zich een hennepkwekerij bij u in de buurt bevinden, dan loopt u risico op brand door kortsluiting en lekkage. Criminelen die zich bezighouden met illegale hennepteelt gebruiken onderling veel geweld. De schade die de hennepteelt veroorzaakt is groot. Woningcorporaties en energiebedrijven draaien op voor de kosten veroorzaakt door lekkages, brandschade en illegaal afgetapte energie. Deze kosten worden uiteraard ook doorberekend naar de gebruiker, uiteindelijk betaalt ook u mee aan de schade die wordt veroorzaakt door hennepkwekers.'

Men vervolgt: 'Ruikt u henneplucht of denkt u dat er een hennepkwekerij in uw buurt zit? Meld verdachte situaties, Onderstaande punten kunnen wijzen op een hennepkwekerij:
-       Aanwezigheid van hennepgeur;
-       Onveilige situaties door illegale aanpassingen in de meterkast of elektriciteitsaansluiting;
-       Constant zoemend of ronkend geluid;
-       Beslagen/afgeplakte ramen of gordijnen die nooit opengaan.'

Prioriteit
Politie, openbaar ministerie en gemeenten geven veel prioriteit aan de aanpak van hennep. Deze plantages veroorzaken vaak stankoverlast, leveren brandgevaar op en bovendien is er dikwijls een relatie met georganiseerde misdaad (geweld, inbraken, overvallen, ripdeals en liquidaties). Burgers die tips hebben over de aanwezigheid van hennepkwekerijen kunnen dit doorgeven:

-       via de politieapp of het meldformulier op politie.nl/melden,
-       via 0900-8844 of WhatsApp (0612207006),
-       anoniem via 0800-7000 of het meldingsformulier van M,

Zie ook:
Drugs en wapens in Werkendamse woning - UPDATE - (di, 6 feb 2018)
Politie arresteert Werkendammer (30) met harddrugs (do, 25 jan 2018)


Deel dit bericht met je vrienden!