donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Babbeldief slaat toe bij inwoner in Hank

18 oktober 2017 (door WerkendamNet)

HANK - Een 83-jarige man uit Hank werd woensdagmiddag 18 oktober slachtoffer van een laffe babbeltruc. De babbeldief stal de portemonnee van het slachtoffer.

De man belde aan bij de woning In ’t Rietwerf en zei dat hij van ‘het ziekenfonds’ was en vroeg naar de zorgpas van het slachtoffer. De man pakte zijn portemonnee voor de pas. De dief pakte de portemonnee uit de handen van het slachtoffer en ging er vandoor.

De politie stelt een onderzoek in.

Heeft u iets verdachts gezien in de omgeving van het appartementencomplex In ’t Rietwerf? Laat het de politie weten via 0900-8844.

Almkerk
Gisteren (17-10) werden in Almkerk ook twee bejaarde mensen slachtoffer van een babbeltruc. Hier kwam de babbelaar binnen met een smoes over een lekkage. Hij droeg daarbij een veiligheidshesje.

Babbeltrucs
De politie blijft waarschuwen voor dit delict en roept mensen met klem op alert te zijn op dit soort praktijken. Ook roept de politie oudere mensen en mensen met oudere familieleden op met elkaar over dit delict en de manier waarop babbeldieven te werk gaan te praten.


Belangrijk preventieadvies: laat niemand binnen, wat ze ook verzinnen!
De politie roept mensen met klem op de deur niet te openen voor onbekenden. De smoezen die babbeldieven gebruiken zijn goed en geloofwaardig. De oplichters zien er vaak keurig uit en dragen soms zelfs bedrijfskleding.

Beweert iemand vanwege werkzaamheden of een noodgeval (waterlekkage, elektriciteitsprobleem etcetera.) bij u in huis te moeten zijn, zeg dan dat diegene alleen welkom is als er iemand anders bij u in de woning is (bijvoorbeeld een van uw kinderen of een ander familielid, vriend, goede bekende etcetera) en bel de politie op 112. Is de persoon die bij u voor de deur staat te goeder trouw, dan wacht hij of zij of komt op een ander tijdstip terug.

Verwacht u niemand of verwacht u iemand die u niet kent, bijvoorbeeld wisselende verzorgenden of maaltijdbezorgers, laat diegene dan niet zomaar binnen. Vraag altijd om een legitimatie en bel gerust ter controle naar de organisatie of het bedrijf waar iemand van zegt te zijn.

Kijk voor meer informatie over babbeltrucs op www.politie.nl/themas/babbeltruc.html

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.