Alles over Werkendam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Man betaalt niet voor leaseauto en wordt aangehouden' De politie hield twee personen aan die in een gestolen auto reden.
04okt 2017

Man betaalt niet voor leaseauto en wordt aangehouden

WERKENDAM - De politie hield in de nacht van dinsdag 3 op woensdag 4 oktober een 27-jarige man uit Nagele aan. Hij reed in een zogenaamde 'verduisterde' auto. 

De auto werd die nacht door een ANPR-camera gescand. Hieruit bleek dat het voertuig gestolen (verduisterd) was. Dit op basis van de aangifte die de leasemaatschappij eerder deed toen de man zijn betalingen niet nakwam.

De politie zag de auto rijden op de A-27 en nam het voertuig mee naar de carpoolplaats bij Werkendam. De bestuurder werd daar aangehouden.

De 27-jarige bestuurder zit vast voor verder onderzoek. De auto is in beslag genomen. Een 22-jarige man uit Frankrijk zat eveneens in de auto. Hij kon zich niet legitimeren en werd ook aangehouden. Hij verliet even later het politiebureau met een proces-verbaal.

ANPR
Met het systeem van Automatic NumberPlate Recognition (ANPR) scant een camera kentekens van voorbijrijdende voertuigen. De gelezen kentekens worden vergeleken met een referentiebestand in een computersysteem. Een referentiebestand is een lijst met kentekens die op naam staan van personen die worden gezocht, boetes open hebben staan of om andere redenen bij de politie bekend zijn.

Verduistering is het zich opzettelijk wederrechtelijk toe-eigenen van een goed van iemand anders 'welk goed men anders dan als gevolg van een misdrijf onder zich heeft'. Aldus Wikipedia.Deel dit bericht met je vrienden!