vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Verkeerschaos A27 door ongeval met tankwagens

26 januari 2017 (door WerkendamNet)

NIEUWENDIJK - Het was raak vanmorgen op de A27. Door een aanrijding tussen twee tankwagens ontstond een kilometerslange file tot aan de Merwedebrug. Eén van de tankwagens vervoerde levensmiddelen, zo werd later bekend.

De ANWB zowel als de VID gaven automibilsten het advies de A27 te mijden. De rijbaan richting Utrecht was afgesloten vanaf knooppunt Hooipolder. Oorzaak was een ongeluk met twee tankwagens, die op elkaar botsten in een file die ontstond na een ongeluk op de Merwedebrug. De hinder was groot.

Om 8:10 uur noteerde de VID: 'Het is nog niet bekend hoe ernstig de situatie is. Of de tankwagens geladen waren en met wat is ook niet duidelijk. Een restduur is daarom moeilijk in te schatten. Verkeer doet er goed aan de A27 voorlopig te mijden.'

Omrijden
Verkeer kon omrijden over de A59 en de A2. Dat ging relatief probleemloos. Omrijders kwamen wel in de file bij Waalwijk, daar zorgde het extra verkeersaanbod voor de nodige vertraging. Vervolgens ontstonden er op de A2 ook snel files door het omrijdend verkeer.

UPDATE
Om 09:00 uur liet de VID weten: 'De A27 Breda - Utrecht is weer (deels) open. Maar de files zijn nog lang. Ook onderliggend loopt het vast.' Zo kostte vanmorgen een ritje van Werkendam naar Sleeuwijk, normaliter 10 minuten, nu een uur.

Lees meer over:

file ongeluk a27
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.