donderdag 18 april 2024

Alles over Altena

Twijfeltruckers overspoelen lokale en regionale wegen

12 oktober 2016 (door WerkendamNet)

REGIO - De afsluiting van de Merwedebrug voor alle vrachtverkeer levert lokaal de nodige problemen op. Uit de omgeving rond de brug, Werkendam, Sleeuwijk, Nieuwendijk, Giessen komen berichten binnen over het hoge aantal vrachtwagens dat zich een weg zoekt door de regio op zoek naar hun plaats van bestemming. Ook de VerkeersInformatieDienst (VID) meldt dit bericht. De chaos levert ook wat op. Het Nederlandse woordenboek heeft er in ieder geval een nieuw woord bij: 'twijfeltruckers'.

De lokale wegen in de regio, met name direct langs de A 27 lopen vol met vrachtwagens die de Merwedebrug niet over mogen. Weginspecteurs van Rijkswaterstaat sturen de truckers van de snelweg af, maar daar staat vervolgens geen omleiding aangeven. 'De verwarring is groot', aldus de VID.

Buitenlanders
Het betreft veelal buitenlandse vrachtwagenchauffeurs die geen idee hebben hoe ze verder moeten. De smalle, lokale wegen in Sleeuwijk en wijde omgeving zijn vanzelfsprekend niet berekend op de grote toestroom vrachtauto's.

Gisteravond liet de VID weten: 'Sinds de verbodsborden dinsdag (11-10) bij de Merwedebrug geplaatst zijn, hebben we al veel twijfeltruckers gezien die een andere route proberen te vinden. Chauffeurs rijden rondjes over een naastgelegen rotonde, of (zoals dinsdagavond) rijden zelfs achteruit over de vluchtstrook om de laatse afrit nog te nemen. Daar blijkt vervolgens geen omleiding aangegeven.'

Reacties
Politicus Hermen Vreugdenhil liet vanmorgen (12-10) via social media weten: 'Wat een puinhoop! Overal in de regio ronddwalende vrachtwagens. Hier achter een vrachtwagen die dwars door Nieuwendijk en de kleine polderweggetjes industrieterrein Werkendam probeert te bereiken. Levensgevaarlijk voor fietsers.' Een bewoonster uit de Noordwaard twittert: 'Twijfeltruckers komen in Werkendam uit. Sommigen proberen de pont van Dordrecht. Andere draaien of gaan slapen!'

De verkeerschaos lijkt dus echt compleet.

Radio
Vanavond (12-10) besteedt Oké Magazineaandacht aan het dossier 'Merwedebrug'. De radiomakers doen dat met CDA-Statenlid Roland van Vugt die in de studio aanwezig zal zijn. Oké FM is te beluisteren via 104.9 FM (Bommelerwaard) 105.3 FM, 106.4 FM of via live stream www.oke.fm tussen 19.00 en 22.00 uur.

(Foto Hermen Vreugdenhil)

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.