vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Man die buurmeisje (12) verkrachtte mag 3 jaar brommen van OM

7 oktober 2016 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - De 34-jarige Werkendammer die wordt verdacht van verkrachting van en ontucht met een 12-jarig buurmeisje mag van de officier van Jusitie drie jaar de cel in. De man ontkent het meisje verkracht te hebben. Hij zou enkel 'sexuele handelingen' bij haar hebben verricht, iets wat ze  'lekker' vond, aldus de man.

WhatsApp-berichtjes bleken een belangrijke rol gespeeld te hebben in het contact dat de Werkendammer had met zijn buurmeisje. Volgens de Werkendammer wilde het meisje met hem naar bed. De verkrachting zou hebben plaatsgevonden op 17 augustus 2015, de ontucht zou zich in tussen 27 juni en 18 augustus hebben afgespeeld.

Stom bezig
Tegenover de rechter in Breda verklaarde de verdachte 'stom bezig' te zijn geweest. Met het meisje zou hij augustus vorig jaar hebben gevreeën. De contacten tussen de man en het meisje waren eerder al aan de gang. Deze werden gaandeweg intiemer. Omroep Brabant meldt: 'Het buurmeisje dreigde destijds alles tegen de vriendin van de Werkendammer te vertellen als hij met het contact zou stoppen.'

Het Openbaar Ministerie (OM) is van mening dat de man beter had moeten weten. Hij was de volwassene en een sexuele relatie met een minderjarige is gewoon strafbaar. De Officier van Justitie eiste drie jaar hechtenis waarvan een half jaar voorwaardelijk.

De rechter doet over twee weken uitspraak.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.