vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Snelheidsduivel raakt rijbewijs kwijt op N283

11 augustus 2016 (door WerkendamNet)

DUSSEN - Wie met 135 kilometer per uur over de N283 raast, waar je maar 80 mag, rijdt net enkel te hard maar loopt ook gerede kans gepakt te worden. Dat overkwam een automobilist vanmorgen (11-8) ter hoogte van Dussen.

Het team Verkeer ZuidWest Brabant liet dat in een twitterbericht weten.

De politie snapte de snelheidsduivel via de zogenaamde Video Registratie Onopvallende Surveillance-auto (VROS). De cijfers in het videobeeld waren duidelijk: 142 kilometer. Na correctie nog steeds te hard als je ter plaatse maar 80 kilometer per uur mag.

De bestuurder kon zijn rijbewijs inleveren en hij mocht niet meer verder rijden. Niet bekend is of er een bijrijder met geldig rijbewijs in de auto zat. Anders restte niets anders dan iemand te bellen': 'Kun je me komen oppikken?'

VROS
Een VROS-auto is een onopvallende auto, of een motor, die te te vinden is door heel het land op alle wegen. Bestuurders van een VROS kunnen overtreders of daders observeren en bewijsmateriaal verzamelen om ze te bekeuren of hun rijbewijs in te nemen. Te denken valt hierbij aan gevaarlijk rijgedrag zoals bumperkleven, rechts inhalen, maar ook de snelheid zoals vanmorgen nabij Dussen.

(Foto Team Verkeer ZWB)

Lees meer over:

Politie N283 rijbewijs VROS
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.