donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Politie controleert preventief 375 woningen tijdens 'voetjesactie'

15 maart 2016 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - De politie voerde in Werkendam een zogenaamde 'preventieve actie'. In verband met de vele inbraken binnen de gemeente werden 375 woningen gecontroleerd.

Tijdens de veligheidscheck werd door de agenten een zogenoemde ‘voetjesactie’ gehouden. Dit houdt in dat agenten controleerden of huizen van bewoners wel goed beveiligd zijn tegen eventuele inbrekers. Zij checkten ondermeer of tuinpoorten en schuurdeuren wel afgesloten waren. Het ging hierbij om de basisprincipes van het beveiligen van een huis. Zoals: is de deur op slot en staan er geen ramen wagenwijd open?

Positieve reacties
Als er iets niet in orde was, legden de agenten in de schuur of woning een papieren ‘voetje’ neer. In de begeleidende tekst werden de bewoners erop geattendeerd dat hun huis of schuur vrij toegankelijk is voor inbrekers. In Werkendam ging het zoals gezegd om 72 tuinen en schuurtjes waarvan de eigenaren het wel heel gemakkelijk maakten voor het dievengilde. De wijkagenten van Werkendam meldden via Twitter nog dat er ook 60 fietsen niet op slot stonden.

Tijdens de controles kregen de agenten uit de verschillende wijken veel positieve reacties van burgers. Er zullen in de toekomst nog meer van dit soort acties gehouden gaan worden.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.