vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Politie ruimt hennepplanten in Hank en Aalburg

8 juli 2015 (door WerkendamNet)

Wijk en Aalburg / Hank - De politie heeft dinsdag 7 juli 2015 drie hennepkwekerijen geruimd er werden 960 planten en 866 stekken in beslag genomen. In een tuincentrum werden hennepkwekerij gerelateerde materialen aangetroffen. Er werden zes verdachten aangehouden.

Wijk en Aalburg 

In een pand aan de Aalburgsestraat werd een hennepkwekerij met 120 planten aangetroffen. Er werd één verdachte aangehouden. Er was sprake van stroomdiefstal. Ook zijn er meerdere oogsten geweest. Er is op een auto beslag gelegd. In een loods aan de Polstraat stonden 800 hennepplanten en 866 stekken. Er werden twee verdachten gearresteerd. Ook hier was sprake van stroomdiefstal. Op een ander adres in dezelfde strraat werd een ruimte aangetroffen met een Canna Cutter (knipper) en 60 gram hennep. Ook hier werd een aanhouding verricht.

Hank

Op de Korenstraat stonden in een schuur veertig planten. Er was sprake van stroomdiefstal en meerdere oogsten. Er is één verdachte aangehouden.

Tips

De opiumwetgeving is op 1 maart 1015 verruimd waardoor het mogelijk is om voorbereidende handelingen op de illegale hennepteelt aan te pakken. Dergelijke acties sluiten aan bij de bredere aanpak van de Taskforce Brabant-Zeeland om als overheid de ondermijnende criminaliteit een halt toe te roepen.

Burgers die tips hebben over de aanwezigheid van hennepkwekerijen kunnen dit doorgeven aan de politie via 0900-8844. Ook kan gebeld worden naar meldlijn Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.