woensdag 24 april 2024

Alles over Altena

Slagboom Merwedebrug eruit gereden

22 mei 2015 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Rond de Merwedebrug bij Gorinchem is reuring genoeg. Is de regio vooral niet blij met 'alweer een sluting' voor onderhoudswerkzaamheden volgende week, vanmorgen (22-5) werd ook nog eens de slagboom van de brug er uitgereden. Met dikke files tot gevolg. Kort daarop onstond een ongeval met om 12:03 uur een tweede. De Merwedeburg beleefde een dag vol misère dus.

De Verkeers Informatiedienst (VID) liet rond 11:00 uur weten: 'Slagboom bij de Merwedebrug in de A27 is eruit gereden. Wordt verwijderd en later vervangen. File in beide richtingen.' 

Tot overmaat van ramp gebeurde in de 'afgereden-slagboom-file' ook bij Werkendam nog een ongeluk waar onder meer een motorrijder bij betrokken was. De rechterrijstrook werd daarop afgesloten. Er stond toen al vijf kilometer file. Rond 12.00 werd de weg weer vrijgegeven. De files liepen toen snel terug.

UPDATE
De VID meldt om 12:30 uur dat er opnieuw een (tweede) ongeval is gebeurd bij de Merwedebrug. Nu is de linkerrijstrook dicht. Twee auto worden geborgen.

Afsluiting
De A27 wordt dit weekend afgesloten tussen Hooipolder en de Merwedebrug vanwege het vervangen van de slijtlaag van het beweegbare brugdeel. Dat karwei staat gepland van vrijdagavond 29-05-2015, 21:00 uur tot en met zondagmorgen 01-06-2015, 05:00 uur.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.