zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Achtervolging eindigt tegen betonblok

25 juni 2014 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Na een achtervolging die startte vanaf de A27 ter hoogte van Werkendam reed de bestuurder van een Franse auto tegen een betonblok op de Sasdijk. De inzittenden van de vluchtwagen raakten niet gewond.

Twee agenten zagen donderdagnacht op vrijdag 20 juni om 02.00 uur een Franse wagen op de A27 rijden. Het rijdgedrag van de bestuurder viel op. Een poging dichterbij te komen mislukte, omdat de bestuurder wegreed met 170 kilometer per uur .Tijdens een achtervolging maakte de bestuurder diverse verkeersovertredingen. Via de Dijkgraaf-den-Dekkerweg reed de Fransman naar Werkendam. Ook binnen de bebouwde kom liep de snelheid op naar 180 kilometer per uur. De agenten volgden in de richting van de Bandijk waar de toegestane snelheid 60 kilometer per uur is. Met veel te hoge snelheid haalde de Franse auto een andere weggebruiker in en doofde de lampen van zijn auto. De agenten raakten even het zicht op de wagen kwijt maar vonden hem al weer snel op de Sasdijk ter hoogte van de zijstraat naar de veerpont van Werkendam - Hardinxveld-Giessendam. De wagen stond stil tegen een betonblok en was beschadigd.
 
Hasj en Hennep
De Franse 34-jarige bestuurder is aangehouden. Hij verklaarde dat hij in paniek was geraakt toen hij de agenten zag omdat hij hennep bij zich had en hij de agenten in de wagen zag. De man had twee gripzakjes hasj en hennep en een doosje hennepolie bij zich.
 
In de bosjes in de straat trof een agent een tweede verdachte (22 jaar, onbekende woon- of verblijfplaats) aan die zich probeerde te verstoppen. Ook hij is aangehouden voor overtreding van de Opiumwet. De mannen zijn ingesloten in het cellencomplex voor verhoor.

Lees meer over:

a27 bandijk Sasdijk
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.