vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Bewoners overlopen inbreker

11 februari 2014 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - De bewoners van een woning aan de Eemsteyn overliepen zondagavond 9 februari kort voor 20.00 uur bij thuiskomst een woninginbreker. De inbreker gaf de man des huizes een duw en wist de woning via een opengebroken slaapkamerraam te ontvluchten. De hevig geschrokken bewoners waarschuwden de politie, maar die trof de inbreker helaas niet meer aan.

Uit onderzoek blijkt dat de inbreker de woning aan de achterzijde is binnengekomen. Hij brak daar een raam open en heeft sieraden buitgemaakt. De politie doet onderzoek naar de woninginbraak en heeft onder andere een buurtonderzoek ingesteld. Voor zover nu bekend, zijn er zondag geen andere woninginbraken gepleegd in Werkendam.

Eerder deze week werd bekend dat in Altena gemiddeld in een half jaar 100 inbraken, of pogingen daartoe, worden gepleegd. Werkendam spant de bedenkelijke kroon met 68 inbraken.

Lees dit bericht op Werkendam.net

Geef inbrekers geen kans!
De politie is in de strijd tegen woninginbrekers onder andere afhankelijk van uw informatie. U kent uw buurt het beste. U weet wie uw buren zijn en in welke auto’s zij rijden. Bel altijd 112 als u in de buurt iets verdachts ziet. Noteer bijvoorbeeld het kenteken van de verdachte auto en/of het signalement van de verdachte persoon. Geef dit door aan de politie. Blijf rustig, neem geen risico's! Meld uw naam, uw woonplaats, het adres en wat er precies aan de hand is. De kans dat woninginbrekers opgepakt kunnen worden, neemt toe als u verdachte zaken bij de politie meldt.


 

Lees meer over:

Politie Inbraak Diefstal Inbreken
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.