zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Bejaarde slachtoffer babbeltruc

21 oktober 2013 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Een 71-jarige Werkendammer is zaterdagmorgen rond 11.15 uur op het Plein in zijn woonplaats het slachtoffer geworden van een dievegge met een babbeltruc.

Het slachtoffer verklaarde dat hij bij zijn auto op de invalidenparkeerplaats stond. Er kwam een vrouw die kennelijk niet kon praten, maar hem een map liet zien waarop stond dat ze geld inzamelde voor gehandicapten.
De Werkendammer pakte enkele muntstukken uit zijn portemonnee die hij aan haar gaf. De dankbare vrouw gaf hem daarop een kus op zijn hand en liep weg. Enkele ogenblikken daarna ontdekte hij dat er enkele bankbiljetten, ongeveer een bedrag van 100 euro, uit zijn portemonnee gestolen waren.
De dievegge zou een kleine vrouw met lang donker haar zijn.
Eerder in regio toegeslagen
De politie houdt er vanwege de werkwijze en de signalement van de dader rekening mee dat het hier om dezelfde dievegge gaat die op vrijdag 18 oktober 2013 in Oosterhout het horloge van een 80-jarige man in een scootmobiel afnam en die op woensdag 16 oktober op de Kerkstraat in Waspik geld uit de portemonnee van een 77-jarige man uit Raamsdonksveer gestolen heeft.
Tips kunnen worden doorgegeven op 0900-8844.

Lees meer over:

Politie babbeltrucs bejaarde
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.