vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Werkendamse Ambulancesaboteur krijgt 12 maanden

12 oktober 2013 (door WerkendamNet)

ARNHEM/WERKENDAM: Vanwege het saboteren van ambulances van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid in Nijmegen krijgt de verdachte een gevangenisstraf van 12 maanden, waarvan 5 maanden voorwaardelijk. Aldus de rechtbank in Arnhem afgelopen vrijdag.

De (inmiddels) 50-jarige man uit Werkendam is schuldig bevonden. Hij werkte tijdens zijn misdaad als monteur en gooide met opzet benzine in een dieseltank. Na zijn actie overlegde hij een fikse rekening voor het repararen van de voertuigen. De schade beloopt volgens de ambulancedienst  stevig in de papieren: 100.000 euro.

Het ging, aldus de politie toen, om diverse incidenten. De sabotage gebeurde op meerdere standplaatsen in de regio. De man opereerde voor zover bekend alleen.

Verplicht
De rechtbank heeft verder bepaald dat de Werkendammer zich meldt bij de Reclassering. Dat moet hij zoalg als nodig is nlijven doen. Ook moet hij zich laten behandelen voor zijn stoornis. Verplicht. Tot slot werd gesteld dat als de Reclassering het nodig vindt, dient de man zich verplicht te laten opnemen in een inrichting.

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.