vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Aandacht voor stijging woninginbraken gewenst

22 maart 2013 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Het aantal woninginbraken in Werkendam is de laatste weken toegenomen. Omdat elke inbraak er één teveel is, vragen gremeent een politie nadrukkelijk de aandacht van de inwoners.

De politie onderzoekt de woninginbraken en doet haar uiterste best om de dader(s) te pakken. Zo houdt de politie onder andere extra controles (zichtbaar én onzichtbaar) op tijdstippen waarop inbrekers actief zijn. De politie is echter altijd afhankelijk van informatie. "Wij willen u dan ook oproepen uw oren en ogen goed open te houden!  Ziet u iets verdachts, geef dit dan meteen door aan de politie. Dat kan 24 uur per dag, 7 dagen in de week via 0900-8844. Is de verdachte nog in de buurt of bent u getuige van een (poging tot) woninginbraak, bel dan direct 1-1-2. Op die manier vergroot u de kans dat de politie de verdachte(n) op heterdaad kan aanhouden. Voor alle duidelijkheid: 1-1-2 bellen mag dus niet alleen bij levensbedreigende situaties, maar ook bij verdachte situaties."

Wat is een verdachte situatie?
Vaak voelen mensen dat intuïtief aan. Belangrijke signalen zijn:

  • Gluren in huizen
  • Op de uitkijk staan
  • Een paar keer langslopen / langsrijden
  • Rondhangen op donkere plaatsen, bijvoorbeeld in een brandgang.

Waar kunt u bij een verdachte situatie / persoon op letten:

  • Verdachte persoon: man/vrouw, leeftijd, lengte, postuur, haarkleur, kleding, bril, tatoeages, sieraden etc.
  • Verdacht vervoermiddel: soort (auto, fiets, motor etc.), merk, type, kenteken, kleur, soort velgen, stickers, beschadigingen etc.

Lees meer over:

Politie Inbraak inbreker
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.