vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Drietal vast na inbraak Sleeuwijk

29 september 2011 (door WerkendamNet)
SLEEUWIJK -  De politie heeft  in de nacht van 28 op 29 september drie mannen, na een achtervolging in Gorinchem, aangehouden. Ze worden verdacht van een inbraak in een supermarkt aan de Esdoornlaan. Het gaat om drie mannen van 20, 22 en 24 jaar. De 22-jarige staat ingeschreven in 's-Gravenhage. De andere twee hebben geen vaste woon- of verblijfplaats. Het drietal is in het belang van het onderzoek ingesloten.

Inbraakalarm
De politie ontving tegen 03.00 uur de melding dat er een inbraakalarm afging bij een supermarkt aan de Esdoornlaan. Direct spoedden agenten zich in de richting. Op de Rijksstraatweg zagen ze een auto met hoge snelheid de bebouwde kom uitrijden. Agenten volgden de auto en zagen dat er drie personen in het voertuig aanwezig waren. De auto vervolgde zijn weg via de Rijksweg de A-27 richting Utrecht. Kort nadat de politie de auto een stopteken gaf, verhoogde de bestuurder de snelheid. Op de afslag Gorinchem-Avelingen lukte het de agenten de auto tot stoppen te dwingen. Door deze manoeuvre raakten beide voertuigen beschadigd. Na de arrestatie van het drietal, trof de politie in de auto inbrekerswerktuig aan. 

Doelwit
De toegangsdeur tot de centrale hal en de deur van de supermarkt waren geheel ontwricht. In de zaak bleek de sigarettencounter het doelwit van de inbrekers te zijn. Diverse laden en kasten waren geopend. De politie heeft een aangifte opgenomen.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.