Alles over Werkendam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Respectvolle Dodenherdenking in stromende regen' Na de bloem- en kranslegging brak de zon door.
04mei

Respectvolle Dodenherdenking in stromende regen

WERKENDAM - Dinsdagmorgen (4-5) waren er in Werkendam de eerste herdenkingsmomenten met krans- en bloemleggingen. Dat gebeurde met medewerking van basisschoolleerlingen van 't Kompas, de Sigmondschool en het Baken. Bij de ceremonie waren ook wethouder Roland van Vugt, twee nabestaanden en enkele leden van het 4 mei comité Werkendam aanwezig.

Achtereenvolgens werden bloemen en kransen gelegd op de verzetsgraven van Van Driel en Van de Sande. Datzelfde gebeurde ook bij de geallieerde graven, bij het graf van verzetsman Van den Hoek, bij de Stolpersteine en bij de monument van de Merwedegijzelaars en het Lancaster monument.

Ondanks de beperkte omvang - ook dit jaar - verliepen de herdenkingen als altijd waardig en respectvol.

Nadat in de stromende regen bloemen waren gelegd, brak de zon door', aldus het 4 mei Comitié Werkendam in een bericht op de sociale media. Daar deelt men nog meerdere foto's.

Herdenking
Tijdens de Nationale Herdenking op 4 mei herdenkt Nederland de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Op 5 mei wordt gevierd dat Nederland in 1945 is bevrijd. Vanwege de coronapandemie zijn er overigens geen evenementen.

Het Nationaal Comité 4 en 5 mei roept het land op om hier ook dit jaar vooral vanuit huis bij stil te staan. Dit kan door op 4 mei de vlag halfstok te laten hangen (van zonsopgang tot zonsondergang) en twee minuten stil te zijn om 20.00 uur.

(Foto 4 mei Comité Werkendam op FB)Deel dit bericht met je vrienden!