Alles over Werkendam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Starterswoningen in leegstaande RK-kerk komen niet uit de startblokken' De Commissie Ruimteliike kwaliteit ligt 'dwars'.
21apr

Starterswoningen in leegstaande RK-kerk komen niet uit de startblokken

DUSSEN - In Dussen wil men de leegstaande RK-kerk ombouwen tot starterswoningen. Dit initiatief komt niet tot ontwikkeling vanwege het standpunt van de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit. VVD Altena betreurt dit, aangezien met dit project een kans wordt geboden aan de starters in Altena, terwijl tegelijk verpaupering wordt tegengegaan. Het gaat om 25 starterswoningen waarbij bovendien ruimte blijft voor 50 kerkgangers om een kerdienst te bezoeken.

De partij legde over de perikelen rond de H. Maria Geboorte-kerk (Sint Elisabethparochie) daarom een aantal vragen voor aan het college. 

De VVD-fractie is van mening dat het in tijden van acute woningnood niet wenselijk is om plannen voor woningbouw uit te stellen dan wel te vertragen en wil dan ook van het college weten waarom de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit dit project vertraagt.

Ook is VVD Altena belangstellend naar de communicatie tussen college en commissie en wat B&W gaat doen om de voortgang van dit project vlot te trekken. Wat de partij betreft zou het het college tegen het advies van de commissie in mogen gaan, zodat het project toch door kan.

Het onderwerp komt met een aantal weken op de agenda van de gemeenteraad.Deel dit bericht met je vrienden!