Alles over Werkendam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Erik van Muiswinkel komt naar Altena College' De kleinkustenaar schreef een hertaling.
31mrt

Erik van Muiswinkel komt naar Altena College

SLEEUWIJK - Erik van Muiswinkel brengt op 21 april een bezoek aan het Altena College in Sleeuwijk. De kleinkunstenaar, acteur, zanger en televisiepresentator geeft dan een lezing over het wereldberoemde boek 'Le Petit Prince'.

Dit boekje was oorspronkelijk bedoeld als kinderboek, maar groeide uit tot een bestseller voor jong en oud. Na de Bijbel is dit het meest vertaalde boek ter wereld. Er is zelfs een versie uitgegeven in het Klingon, de taal die gesproken wordt in Startrek. De school laat weten: 'Uiteraard kan dit boek dan ook niet ontbreken in het literatuurprogramma van Frans in klas 4.'

Op 21 april vertelt Van Muiswinkel aan havo en atheneum 4 over de hertaling die hij schreef. Er was al een vertaling, maarde acteur stak het verhaal nu in een hedendaags jasje.

Signeren
Een leuk extraatje voor de leerlingen is dat Van Muiswinkel ook boeken signeert. Wie een vertaling heeft of iemand kent die deze vertaling heeft gekocht, kan deze meebrengen.  Neem die dan mee, zodat Erik het boek kan signeren. 'Dit kan natuurlijk ook als je niet in klas 4 zit of geen Frans hebt.' Die boeken moeten dan ingeleverd worden (voorzien van naam) bij docente Saskia Ritmeester.

De kleine Prins
Le Petit Prince, de kleine Prins, is een poëtisch verhaal van schrijver Antoine de Saint-Exupéry uit 1943. 'Ogenschijnlijk is De kleine prins een kinderboek. Er worden echter verscheidene diepzinnige en idealistische punten over het leven aangekaart, die door het hele boek verweven zijn. In het boek stelt de schrijver zichzelf voor in de Sahara, waar hij een jonge buitenaardse prins tegenkomt. In hun gesprek openbaart de schrijver zijn eigen visie op de eigenaardigheden van de mensheid. Hij laat de eenvoudige verstandigheid zien die volwassenen lijken te vergeten wanneer ze opgroeien.' Aldus Wikipedia.

(Foto Altena College)Deel dit bericht met je vrienden!