Alles over Werkendam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Sloop brengt nieuw onderkomen paardensportvereniging stap dichterbij' De wethouder op een plek waar hij graag zit: aan het stuur.
25mrt

Sloop brengt nieuw onderkomen paardensportvereniging stap dichterbij

SLEEUWIJK - Wethouder Shah Sheikkariem gaf donderdag (25-3) het startsein voor de sloop van de leegstaande boerderij aan de Roef in Sleeuwijk. Hiermee wordt plaats gemaakt voor de nieuwe locatie van paardensportvereniging (PSV) De Nieuwe Roef.

De gemeente levert het terrein bouwrijp op voor de paardensportvereniging. Op het terrein blijft de grote schuur staan. Hierin komen na opknappen de kantine en opslag van materialen. Tegen de schuur aan worden tien stallen gebouwd. Achter op het terrein komt de weidegrond voor de paarden.

Vogels
Wethouder Shah Sheikkariem: “We zijn al even bezig met de voorbereidingen. Zo hebben we nestmogelijkheden voor vogels gemaakt en is er archeologisch onderzoek gedaan. Nu komen we in de volgende fase. Na de sloop en het bouwrijp maken van het terrein gaan we samen met PSV De Roef aan de slag om iets moois neer te zetten.”

Marjolein van Berchum, bestuurslid PSV De Roef: “Als vereniging gaan we veel zelf aanpakken. We hebben veel helpende handen en handige leden, en hebben er alle vertrouwen in.”

Atletiekbaan
De huidige locatie van de paardensportvereniging achter het Altena College komt vrij na de verhuizing. Hier komt een atletiekbaan. Deze bereidt de gemeente voor samen met Atletiekvereniging Altena Road Runners en het Altena College.

De bouw van de atletiekbaan kan dan begin 2022 starten.

Zie ook:
Atletiekbaan Altena weer een stap dichterbij (do, 9 jan 2020)
Atletiekaccommodatie in zicht (vr, 24 nov 2017)
Aanleg atletiek- en hockeybaan in pauzestand (do, 15 dec 2016)
'Druk op de ketel' voor aanleg atletiek- en hockeyvelden (zo, 13 nov 2016)
Atletiekbaan mogelijk naar Sleeuwijk (do, 16 aug 2012)


Deel dit bericht met je vrienden!