Alles over Werkendam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Verenigingen hebben geen duur accountantsrapport meer nodig' De grens is door het college opgetrokken naar een ton subsidie.
26feb

Verenigingen hebben geen duur accountantsrapport meer nodig

ALTENA - Verenigingen die per jaar meer dan 50.000 euro subsidie ontvangen van de gemeente zijn verplicht om bij de definitieve aanvraag een dure accountsverklaring te overleggen. Dit is een doorn in het oog bij CDA Altena. Rene Rovers: 'Omdat een  accountantsverklaring niet altijd in verhouding staat met het subsidiebedrag dat een vereniging van de gemeente ontvangt en nogal veel geld kost.'

Naar aanleiding van een aantal signalen van verenigingen die Roovers opving tijdens werkbezoeken stelde hij het college onlangs een aantal vragen om de subsidieverantwoording voor verenigingen eenvoudiger en goedkoper te laten maken.

Het college heeft inmiddels gereagerd op de CVDA-vragen en aangegeven dat de grens van 50.000 verhoogd zal worden naar 100.000 euro. Verenigingen die minder dan 100.000 euro subsidie ontvangen hoeven dus geen dure accountsverklaring meer te overleggen. En da's winst.

Het college zoek ook nog naar goedkopere oplossingen zoals bijvoorbeeld een samenstellingsverklaring. Een dergelijke verklaring is goedkoper dan een accountantsverklaring.Deel dit bericht met je vrienden!