Alles over Werkendam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Veiligheidsregio spreekt van ‘drukke, intensieve jaarwisseling’' Aanzienlijke schade door zwaar vuurwerk en meer autobranden.
01jan

Veiligheidsregio spreekt van ‘drukke, intensieve jaarwisseling’

REGIO - Ondanks het vuurwerkverbod, de lockdown en de horecasluiting spreekt de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant 'van een drukke jaarwisseling'. Minder uitrukken, maar hulpverlening was intensiever: aanzienlijke schade door zwaar vuurwerk en meer autobranden.

Totaal registreerde de meldkamer 204 brandweeruitrukken, incidenten tussen 31 december 2020 00.01 uur tot 1 januari 2021 08.00 uur. Vorig jaar waren dat er 255. Hoewel er minder uitrukken waren dan in 2019 was de inzet wel intensiever. Er is aanzienlijke schade gemeld door zwaar vuurwerk en zijn er meer autobranden dan voorgaande jaren. Meest in het oog springende incidenten vonden plaats in Oosterhout, Gilze, Roosendaal, Etten-Leur, Breda, Zevenbergen en Oudenbosch. In de gemeente Altena waren dat Dussen en Rijswijk. Ook vanuit Genderen, Hank, Almkerk, Veen en Wijk en Aalburg waren meldingen van auto- en buitenbranden.

De Veiligheidsregio meldt: 'Het vieren van het nieuwe jaar geeft in Noord-Brabant een wisselend beeld. De hulpdiensten typeren de nacht op de meeste plekken in de provincie als een drukke horecanacht: ofwel een nacht met hier en daar een opstootje en een arrestatie zonder grootschalige inzet. Op enkele plekken was (stevige) inzet van de hulpdiensten echter wel nodig. Ook in Brabant is vuurwerk de lucht in gegaan, gedurende een kortere periode dan normaliter het geval is en een minder grote hoeveelheid.'

Vuurwerkslachtoffers
De voorzitters van de drie Veiligheidsregio’s in Brabant stellen: “Het inluiden van het nieuwe jaar heeft zich voltrokken zoals de Coronamaanden daarvoor: de grote meerderheid van de Brabanders houden zich aan de afspraken en de maatregelen, een klein deel niet. Wij zijn er trots op dat de meeste Brabanders wederom hebben geholpen om het virus met elkaar onder controle te krijgen en vooral om de druk op de ziekenhuizen niet nog verder te laten oplopen. Het vuurwerkverbod heeft zijn werk gedaan, al zijn er helaas toch een aantal vuurwerkslachtoffers die met divers letsel opgenomen moesten worden. En die relschoppers die onze hulpverleners hebben gehinderd of agressief hebben benaderd? Die zien we snel in de rechtbank.”

De voorzitters (Jack Mikkers, John Jorritsma en Theo Weterings) complimenteren alle medewerkers van de hulpdiensten, voor en achter de schermen. Zij zijn lovend over de inzet van al deze medewerkers in aanloop naar Oud en Nieuw en tijdens de nacht van de jaarwisseling.Deel dit bericht met je vrienden!