Alles over Werkendam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Traject Lexmond-Werkendam nu op 3 in file top 10' In 2019 groeide het aantal files.
30dec 2020

Traject Lexmond-Werkendam nu op 3 in file top 10

REGIO / WERKENDAM - Na twee jaar forse filegroei is de filezwaarte in 2020 met 63 procent gedaald in vergelijking met vorig jaar. Dit concludeert ANWB Verkeersinformatie op basis van haar filecijfers. In de eerste twee maanden van het jaar was er nog een flinke toename van de filezwaarte met zo'n 20 procent.

De oproep van het kabinet op 15 maart zoveel mogelijk thuis te blijven en zo min mogelijk te reizen had direct effect op het verkeersaanbod. De "dagelijkse files" bij de beruchte knelpunten waren plots verdwenen. Het traject Lexmond-Werkendam zakte naar de derde plaats in 2020. Voorgaande jaren prijkte dit snelwegdeel nog op nummer één. In 2019 groeide het aantal files.

Corona
De maatregelen rond het Coronavirus lieten zich gelden. Nadat er meer over het coronavirus bekend werd en inwoners van de provincie Noord-Brabant op 10 maart het advies kregen zo min mogelijk te reizen, daalde de filezwaarte direct sterk. Niet alleen in Noord Brabant maar ook in de aangrenzende provincies Gelderland, Utrecht en Limburg nam het aantal files af.

Drukte overdag
Na de oproep op 15 maart om zoveel mogelijk thuis te blijven en te werken zijn drukke spitsen uitgebleven. Dankzij het mooie weer ontstonden overdag in het voorjaar en in de zomer wel meer files. Tijdens de zomervakantie was het overdag zelfs drukker dan vorig jaar. Het uitblijven van buitenlandse vakanties zal hier zeker aan hebben bijgedragen.

Zie ook:
Files Lexmond-Werkendam groeiden in 2019 (zo, 29 dec 2019)


Deel dit bericht met je vrienden!