vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Archeologisch onderzoek bij Merwedebrug

7 december 2020 (door WerkendamNet)

REGIO / SLEEUWIJK  - Om de filedruk op de A27 en het sluipverkeer rondom die snelweg te verminderen, verbreedt Rijkswaterstaat de komende jaren de A27 tussen Houten en knooppunt Hooipolder. Dit is een grote operatie op een traject van 47 kilometer snelweg met vier grote bruggen.

Eind augustus van dit jaar werd door de Raad van State een positieve uitspraak gedaan over het Tracébesluit. Dit betekent dat Rijkswaterstaat een nieuwe fase van het project in gaat met verschillende werkzaamheden.

Merwedebrug
In de buurt van de Merwedebrug vindt onderzoek plaats bij een locatie met archeologische waarde. Er wordt onder andere gezocht naar objecten uit de Tweede Wereldoorlog. Voor vogels en vleermuizen zijn speciale kunstnesten en paalkasten gebouwd. Zo hebben zij ook veilige en duurzame onderkomens. 

Voorbereidingen
Er vinden momenteel veel voorbereidende werkzaamheden plaats, naast (archeologisch) veldonderzoek, ook verleggingen van kabels en leidingen. Rijkswaterstaat verwacht het veldonderzoek voor het eind van dit jaar af te ronden. Het verleggen van de kabels en leidingen duurt tot 2024.

Zie ook:

Lees meer over:

onderzoek Merwedebrug
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.