Alles over Werkendam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Een nachtje slapen op Fort Bakkerskil voor winnaar monumentenpuzzel' Marco van Beek (links) geeft de sleutel aan Anneke en haar partner Gert.
28nov 2020

Een nachtje slapen op Fort Bakkerskil voor winnaar monumentenpuzzel

NIEUWENDIJK / ALMKERK – Anneke van der Meijden uit Almkerk is winnaar van de monumentenpuzzel van Erfgoed Altena en mag een nachtje slapen op Fort Bakkerskil. De monumentenpuzzel was onderdeel van het programma rond Open Monumentendag in het tweede weekend van september.

Anneke is blij verrast dat ze de prijs heeft gewonnen, ze bracht tijdens het Monumentenweekend nog een bezoek aan Bed & Breakfast Fort Bakkerskil. “Ik heb nog nooit een prijs gewonnen, maar dit is echt leuk. De puzzel was niet echt moeilijk, dat is het voordeel van veel fietsen door de streek. Sommige monumenten moesten we wel even goed nakijken. Tijdens het Monumentenweekend zijn we naar de vesting Woudrichem gefietst voor een bezoek aan de Katholieke kerk en de Martinuskerk. Daarna bezochten we Fort Bakkerskil”. Anneke weet nog niet wanneer ze samen met haar partner Gert van der Stelt gaat slapen op het fort, ze maakt daarvoor zelf een afspraak met uitbater Marco Verbeek.

Cadeau
De overige inzenders van de monumentenpuzzel krijgen een boek uit de Waterlinie Erfgoed reeks over Fort Steurgat cadeau. Tijdens het Monumentenweekend bezochten verdeeld over twee dagen zo’n duizend mensen een bezoek aan een van de monumenten die waren geopend. Toppers waren Fort Steurgat op zaterdag en kasteel Dussen op zondag. In 2021 doet Erfgoed Altena opnieuw mee aan de landelijke Open Monumentendag. Deze wordt gehouden op 11 en 12 september en het thema is ‘Mijn monument is jouw monument’.Deel dit bericht met je vrienden!