Alles over Werkendam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Nieuwe Merwedebrug hoger dan aanvankelijk gepland' Onder andere de scheepvaartsector kon niet uit de voeten met de ‘te lage brug’.
27nov 2020

Nieuwe Merwedebrug hoger dan aanvankelijk gepland

REGIO / SLEEUWIJK: Onlangs werd het zogehten 'Tracébesluit A27 Houten-Hooipolder' onherroepelijk. Dat is goed nieuws omdat de aanbesteding van dit project, de verbreding van de A27 en de nieuwe Merwedebruggen, hiermee in gang gezet kan worden. Wel is een aantal wijzigingen doorgevoerd.

De doorvaarhoogte van de Merwedebrug wordt op verzoek van de scheepvaartsector verhoogd ten opzichte van het eerdere tracébesluit.

De huidige Merwedebrug is in het midden hoger dan het ontwerp van de nieuwe Merwedebrug. De sector, diverse brancheorganisaties en bedrijven, uitte hierover hun zorg. Mede op basis van de belangen voor de scheepvaart en de geldende CCR-eisen is besloten om de brug hoger aan te leggen dan waarvan in het tracébesluit werd uitgegaan, waarmee deze op gelijke hoogte komt met de huidige Merwedebrug.

Budget
Om de realisatie van dit project mogelijk te maken is het budget, om diverse redenen, aangevuld tot  1.718 miljoen. Een andere aanpassing is het tijdspad: de verbreding van de A27 tussen Hooipolder en Houten begint niet in 2022, maar Rijkswaterstaat start met het karwei in 2023.

(Foto Rijkswaterstaat)

Zie ook:
Christenunie wil opheldering veiligheid Merwedebrug (do, 17 jan 2019)
Fileleed Merwedebrug: minister wil 'aanpakken' en 'doorpakken' (wo, 31 jan 2018)
Merwedebrug veel duurder en later klaar (di, 24 okt 2017)
Merwedebrug en brug Keizersveer worden vervangen (ma, 20 feb 2017)
CDA 'zeer verbolgen' over uitstel A27 en Merwedebrug (di, 29 jan 2013)
Merwedebrug: jubileum met een bezorgde ondertoon (di, 15 mrt 2011)


Deel dit bericht met je vrienden!