Alles over Werkendam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'AltenaLokaal wil update dekking AED’s' Onderzocht moet ook worden of meer AED’s raadzaam zijn in Altena.
20nov 2020

AltenaLokaal wil update dekking AED’s

WERKENDAM - AltenaLokaal vraagt om een update van de dekkingsgraad van  AED’s in de gemeente Altena. De partij diende hiertoe een motie in om wethouder Shah Sheikkariem dat te laten onderzoeken.

Niet alleen het aantal moet in kaart worden gebracht, maar ook de toegankelijkheid en de werking van de zo belangrijke, mogelijk levensreddende apparatuur.  

Het belang van een goede dekking werd unaniem door de raad ondersteund. 'De goede initiatieven uit de voormalige drie fusie gemeenten, denk aan de stichting Reanimatie Altena uit Woudrichem en van de recent overleden Gerard van Eijndhoven in de regio Aalburg, zijn voor de wethouder een goede basis. Deze levensreddende AED’s zijn een noodzaak in Altena.'

Uitbreiding
Aan wethouder Sheikkariem werd ook gevraagd te kijken naar verbeteringen waar nodig en actief aan de slag te gaan als daarvij zou blijken dat uitbreiding van AED's raadzaam zou zijn op meer gemeentelijke locaties.Deel dit bericht met je vrienden!