Alles over Werkendam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Gemeente: ‘Geen groen opofferen voor parkeerplaatsen’' Betaald parkeren in Altena is niet aan de orde
14nov

Gemeente: ‘Geen groen opofferen voor parkeerplaatsen’

WOUDRICHEM - De gemeente wil in Altena geen betaald parkeren en men wil dat parkeren gebeurt op eigen terrein. Daarnaast wil het college het dorpse karakter van de kernen handhaven en terughoudend zijn met het opofferen van groen voor parkeerplaatsen. Aldus het college van B en W in een brief aaan de gemeenteraad.

Voor parkeren en parkeeroverlast wil de gemeente Altena 'sturend en richtinggevend' zijn. In eerste instantie zet Altena in op het beïnvloeden van de parkeervraag en daarna op het (beter) benutten van de bestaande parkeergelegenheid. Als dat allemaal niet werkt, kunnen extra parkeerplaatsen worden aangelegd, 'op duurzame wijze'. De gemeente wil het parkeren faciliteren, maar zeker niet meer parkeerplaatsen aanleggen dan strikt noodzakelijk.

Uitgangspunten
De gemeenten wil dat het parkeren bij kantoren en bedrijven op eigen terrein dient plaats te vinden. Daarnaasr kiest de gemeente kiest voor het handhaven van 'haar dorpse karakter met een aantrekkelijke woonomgeving'. De gemeente blijft terughoudend in het opofferen van groen voor extra parkeerplaatsen. 'Sterker nog, bij voorkeur is het andersom'. Aldus het college.
Altena kent nu in geen enkele kern betaald parkeren als vorm van parkeerregulering. Betalen voor parkeren is dan ook geen gemeentelijk uitgangspunt.

Overgangsregeling
Het parkeerbeleid treedt in werking nadat dit is vastgesteld door het college van burgemeester en wethouders en is gepubliceerd. Voor bestaande bouwinitiatieven wordt een overgangsregeling gehanteerd.Deel dit bericht met je vrienden!