vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Transportleiding bij Nieuwendijk aangelegd zonder overlast

12 november 2020 (door WerkendamNet)

NIEUWENDIJK - Achterliggende week werd bij Nieuwendijk de transportleiding onder de A27 aangelegd. Deze leiding is afkomstig van waterproductiebedrijf Genderen en levert drinkwater aan Nieuwendijk en een deel van het daarachter gelegen gebied richting Werkendam. Alles voor de toekomstige verbreding van de A27. En zonder echte overlast.

Voor de verbreding van de A27 tussen de knooppunten Hooipolder en Houten vinden nu al de voorbereidingen plaats. Partijen als Enexis, Oasen en Waterschappen passen hun voorzieningen daarop aan. Dat geldt eveneens voor Brabant Water die een aantal van haar transportleidingen moet verleggen die ook onder de A27 liggen.

Boring
De aanleg van deze leiding gaf geen overlast voor het verkeer opgeleverd door een zogeheten 'horizontaal gestuurde boring'. Brabant Water legt uit: 'Dit is een techniek om ondergronds leidingen aan te leggen en heeft als grootste voordeel dat het oppervlak bovengronds onaangetast blijft. De leiding gaat direct de grond in, zonder dat er een sleuf wordt gegraven. Daardoor is er nauwelijks overlast voor de omgeving.'

Er staan nu nog drie van dit soort boringen gepland en wel in de periode januari 2021 tot juni 2021.

(foto Brabant Water)

Lees meer over:

Brabant water a27
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.