Alles over Werkendam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Altena vraagt inwoners en bedrijven mee te denken over verkeer en vervoer' De enquête kan tot 02-11 worden ingevuld.
26okt

Altena vraagt inwoners en bedrijven mee te denken over verkeer en vervoer

ALTENA - De gemeente Altena werkt aan de mobiliteitsvisie 2040. Daarom wordt aan inwoners en het bedrijfsleven gevraagd mee te denken over verkeer en vervoer nu en in de toekomst. Hiervoor is een enquête uitgezet die tot en met 2 november ingevuld kan worden. Bijna 500 personen deden al mee.

“We vinden het belangrijk om van onze inwoners en het bedrijfsleven te horen over hoe men over belangrijke thema’s denkt en waar knelpunten liggen op het gebied van verkeer en vervoer”, vertelt wethouder Hans Tanis. “Dit vormt de basis bij het maken van de mobiliteitsvisie 2040”.

Ervaringen delen
De gemeente wil graag weten hoe de huidige voorzieningen voor auto’s en fietsers zoals wegen, parkeergelegenheden en fietspaden ervaren worden. Daarnaast is de bereikbaarheid van Altena voor zowel inwoners als bedrijven van groot belang. Hoe bereikbaar zijn we nu, en wat is belangrijk voor in de toekomst? Wat zijn wensen over het openbaar vervoer? Hoe wordt de verkeersveiligheid ervaren? En welke invloed heeft verkeer op de leefomgeving van inwoners in Altena?
Via de enquête wil de gemeente antwoorden ophalen om mee te nemen bij het maken van de mobiliteitsvisie. Het invullen van de enquête kan via DEZE link.

Gezamenlijk
Ook in het vervolgtraject is de inbreng van inwoners en bedrijfsleven groot. De gemeente wil in gesprek met vertegenwoordigers zoals dorpsraden en ondernemersverenigingen om "tot een gedragen visie te komen".Deel dit bericht met je vrienden!