Alles over Werkendam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Belevingsfilm bombardement GorinchemV Sleeuwijkse haven gaat niet door' ‘Driemaal is scheepsrecht...’
15okt

Belevingsfilm bombardement GorinchemV Sleeuwijkse haven gaat niet door

REGIO / SLEEUWIJK -  De belevingsfilm van Riveer, in het kader van 75 jaar bevrijding en gepland in theater De Nieuwe Doelen, gaat toch niet door. Deze stond op de rol op donderdag 29 oktober.

Na de laatste persconferentie van het kabinet besloot Riveer om de vertoning weer te cancelen. De veerdienst,  onderdeel van de gemeente Gorinchem, vindt het niet verantwoord de film door te laten gaan. En dat ondanks de Coronaregel dat er 30 personen zijn toegestaan in het theater. Riveer laat weten: 'De belangstelling is te groot en we wachten liever op betere tijden om de film aan een groter publiek te laten zien. Driemaal is scheepsrecht, daar houden we ons deze keer maar aan vast. Wellicht krijgen we volgend jaar alsnog de kans om de audiovisuele productie in zijn oorspronkelijke vorm te tonen: aan boord van de veerpont.'

Bombardement Gorinchem V
Aan de hand van het verhaal van een ooggetuige beleven toeschouwers het bombardement van de Gorinchem V in de haven van Sleeuwijk. De pont werd op 29 oktober 1944 geraakt door drie bommen, net op het moment dat hij voor het eerst met een Duitse bemanning voer. De bijzondere audiovisuele productie zou eigenlijk al in maart plaatsvinden aan boord. Door Corona moesten de vier volgeboekte avondvaarten echter op het laatste moment afgelast worden.
Stichting Podium Pandemonium biedt Riveer de gelegenheid om de film alsnog te laten zien in het theater. Dat dit op dezelfde dag zou plaatsvinden als waarop het veer in 1944 gebombardeerd werd, zou de voorstelling extra bijzonder maken.

(Foto Riveer)

Zie ook:
Riveer organiseert belevingsvaart over Tweede Wereldoorlog (di, 18 feb 2020)


Deel dit bericht met je vrienden!